Kies je categorie
Menu

Over ons

Over VDM TOOLS

VDM Tools is een online webshop activiteit onder de vlag van Van Dam Mechanisatie BV.
Onze missie is ervoor zorgen dat u met gemak online originele Kubota onderdelen kunt kopen. We zullen ten alle tijden voor u klaar staan en proberen te helpen.
Als Familiebedrijf zijn we laagdrempelig en bent u altijd welkom.

Over Van Dam Mechanisatie

 

In 2001 is Wout van Dam voor zichzelf begonnen. Kort nadat de stap gezet was begon de welbekende mond en klauwzeer in Nederland, dit waren een aantal lastige maanden. Vanaf toen heeft het bedrijf altijd een stijgende lijn gekend. Met al snel een eerste werknemer werden alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd. Naarmate de tijd verstreek werd er ook het nodige gereedschap aangeschaft. De toen bestaande schuur voldeed al snel niet meer en omdat deze niet geisoleerd was kon het in de winter nog wel eens erg koud zijn. In 2006 is de oude schuur gesloopt en is er een grote nieuwe schuur neergezet. Het achterste gedeelte van deze schuur werd ingericht als stal voor edelherten. De jaren hierna kwamen er steeds meer medewerkers werken en bleek de gehele ruimte van de schuur nodig te zijn waardoor de herten ruimte moesten maken voor opslag capaciteit.

In de looptijd van het bedrijf zijn er verschillende merken gevoerd, rond 2011 hebben we de mogelijkheid gerkregen en de stap gezet om Dealer van het merk KUBOTA te worden. Tot op de dag van vandaag hebben wij hier geen spijt van en voelen wij ons betrokken bij het merk en zullen hier ten alle tijden achter staan.

Kubota heeft in het verleden (jaren 90) diverse landbouwtractoren geproduceerd welke op de Europese markt verkocht werden. Sinds 2009 heeft Kubota besloten opnieuw de Europese markt te betreden wat betreft de agrarische sector.  In 2012 heeft Kubota het grootste aandeel over genomen van de Kverneland groep waarmee ze in 1 stap alle werktuigen en know how voor zowel de veehouderij en akkerbouw in huis hebben gehaald. Omdat Kubota met de tuin en Park + grondverzet machines al bij de top hoort hebben ze met deze keuze een mooie stap gezet en resulteert dit in een breed scala aan producten van vele machines en werktuigen onder 1 dak.

Sinds Januari 2023 heb Van Dam Mechanisatie Breider tuinmachines in Hoorn overgenomen. Dit betekent dat we nog meer know how en A merken aan boord hebben waarmee we u van dienst kunnen zijn. Dit zal niet direct op de webshop zichtbaar zijn dus als u vragen heeft omtrent tuin en park machines....schroom dan niet en neem contact op.